Fabryki smaku: Tęczowe słodkości (20)
(Food Factory 2: Over the Rainbow)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać pyszny croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.
Zobacz także
Fabryki smaku: Miks bakaliowy (26)
Wt, 30.04 3:35
Fabryki smaku: Kawa i toffi (1)
Wt, 30.04 4:00
Fabryki smaku: Czekoladowy prysznic (2)
Śr, 01.05 3:35
Fabryki smaku: Z drogi, pierogi! (3)
Śr, 01.05 4:00
Fabryki smaku: Słono i słodko (1)
Czw, 02.05 3:45
Fabryki smaku: Ciasteczka z wróżbą (2)
Czw, 02.05 4:15
Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
Pt, 03.05 3:45
Fabryki smaku: Słodkie wafelki (4)
Pt, 03.05 4:15
Fabryki smaku: Nieoczywiste połączenie (10)
Pt, 03.05 11:00
Fabryki smaku: Poczuj miętę do lukrecji (11)
Pt, 03.05 11:30