Makłowicz w drodze 2 (10)

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kulinarno-podróżniczy programu Roberta Makłowicza, który proponuje widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.

Robert Makłowicz przemierza Tajlandię. Zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę Tom Yum Kung z krewetkami, a następnie odwiedza Crab House, restaurację wśród lasów namorzynowych, gdzie zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. Wodospad Tatai w dżungli Gór Kardamonowych nastraja Roberta do ważnych podsumowań historycznych.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...