Fabryki smaku: Jak się smaży bez patelni? (18)
(Food Factory 2: Abba Zaba Doo!)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Tym razem odkryjemy jak powstaje burrito, jakim składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią desery.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem odkryjemy jak powstaje smaczne burrito, jakie składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią torty, desery i koktajle oraz pysznych cukierków Abba-Zabba.
Zobacz także
Fabryki smaku: Smak chleba (19)
Pon, 06.01 11:00
Fabryki smaku: Tęczowe słodkości (20)
Pon, 06.01 11:30
Fabryki smaku: Baza dla bezy (21)
Pon, 06.01 12:00
Fabryki smaku: Jak mus to hummus (22)
Pon, 06.01 12:30
Fabryki smaku: Baba ghannoush - na już! (23)
Wt, 07.01 11:00
Fabryki smaku: Szarlotka w płynie (24)
Wt, 07.01 11:30
Fabryki smaku: Domek Świętego Mikołaja (25)
Wt, 07.01 12:00
Fabryki smaku: Świąteczne menu (26)
Wt, 07.01 12:30
Fabryki smaku: Zapach kawy (1)
Śr, 08.01 11:00
Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2)
Śr, 08.01 11:30