Fabryki smaku: Jak się smaży bez patelni? (18)
(Food Factory 2: Abba Zaba Doo!)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Tym razem odkryjemy jak powstaje burrito, jakim składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią desery.
Oglądaj w telewizji
Wt 14.05 4:06
National Geo.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem odkryjemy jak powstaje smaczne burrito, jakie składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią torty, desery i koktajle oraz pysznych cukierków Abba-Zabba.
Zobacz także
Fabryki smaku: Plan "Naan" (5)
So, 04.05 3:45
Fabryki smaku: Musztarda po obiedzie (6)
So, 04.05 4:15
Fabryki smaku: Wieczór filmowy (9)
So, 04.05 6:00
Fabryki smaku: Urodziny (10)
So, 04.05 6:30
Fabryki smaku: Słodko-gorzki (17)
So, 04.05 12:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Gdzie te rodzynki (18)
So, 04.05 12:30
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Kanapkowy koszmar (19)
So, 04.05 13:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Wypieki na Dzień Matki (20)
So, 04.05 13:30
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Czary-curry (7)
Wt, 07.05 3:36
Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
Wt, 07.05 4:06