Fabryki smaku: Indyjska przekąska (17)
(Food Factory 2: The Name's Boondi)
W skrócie
Od poszczególnych składników do gotowego produktu - twórcy programu odkrywają kulisy powstawania popularnych przekąsek. Dowiemy się, jakim dodatkom swój smak zawdzięczają lukrowane ciasteczka.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Od poszczególnych składników do gotowego produktu - twórcy programu zabierają widzów na fascynującą wyprawę, odkrywającą kulisy powstawania popularnych dań i przekąsek. Tym razem dowiemy się, jakim dodatkom swój smak zawdzięczają lukrowane ciasteczka, poznamy też kolejne etapy produkcji hinduskiej przekąski z ciecierzycy oraz klasycznego greckiego dania ze szpinakiem.