Fabryki smaku: Szarlotka w płynie (24)
(Food Factory 2: Where You Bean?)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kostek lodu i jak z orzeszków pekan powstają prażone na maśle pralinki.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.
Zobacz także
Fabryki smaku: Miks bakaliowy (26)
Wt, 30.04 3:35
Fabryki smaku: Kawa i toffi (1)
Wt, 30.04 4:00
Fabryki smaku: Czekoladowy prysznic (2)
Śr, 01.05 3:35
Fabryki smaku: Z drogi, pierogi! (3)
Śr, 01.05 4:00
Fabryki smaku: Słono i słodko (1)
Czw, 02.05 3:45
Fabryki smaku: Ciasteczka z wróżbą (2)
Czw, 02.05 4:15
Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
Pt, 03.05 3:45
Fabryki smaku: Słodkie wafelki (4)
Pt, 03.05 4:15
Fabryki smaku: Nieoczywiste połączenie (10)
Pt, 03.05 11:00
Fabryki smaku: Poczuj miętę do lukrecji (11)
Pt, 03.05 11:30