Fabryki smaku: Szarlotka w płynie (24)
(Food Factory 2: Where You Bean?)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kostek lodu i jak z orzeszków pekan powstają prażone na maśle pralinki.
Oglądaj w telewizji
Wt 17.12 4:00
National Geo.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.
Zobacz także
Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
Czw, 05.12 4:00
Fabryki smaku: Podwójny smak (9)
Czw, 05.12 4:30
Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2)
Czw, 05.12 11:00
Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
Czw, 05.12 11:30
Fabryki smaku: Owocowa fala (4)
Czw, 05.12 12:00
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus I (5)
Czw, 05.12 12:30
Fabryki smaku: Słodkie słówka (10)
Pt, 06.12 4:00
Fabryki smaku: Kolorowa słodycz (11)
Pt, 06.12 4:30
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus II (6)
Pt, 06.12 11:00
Fabryki smaku: Smakowita kruchość (7)
Pt, 06.12 11:30