Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: Gotowanie na wulkanie (4)
(David Rocco's Dolce Vita 6: Naples: Town of Pozzuoli)
serial dokumentalny Kanada 2017

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Neapol, jednak z najstarszych zamieszkałych miast na świecie, ma wiele do zaoferowania - wyborną muzykę, muzea i przede wszystkim znakomitą, lokalną kuchnię. Dzięki temu jest to idealne miejsce dla szefa kuchni, Davida Rocco, który może tu zgłębiać niebanalne smaki i potrawy. Odwiedza on także lokalne wyspy, jak Capri, Ischia, Procida czy Penisola Sorrentina.
W tym odcinku
David przygotuje potrawę z owoców morza, wykorzystując energię czynnego wulkanu, Solfatary. Weźmie też udział w polowaniu na ośmiornicę.
Zobacz także
Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: Na Capri! (9)
Nd, 23.02 11:00
i 1 późniejsza emisja
Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: Muzyka Neapolu (10)
Nd, 23.02 11:30
i 1 późniejsza emisja
Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: Ośli wyścig (11)
Wt, 25.02 9:00
Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: Forza Napoli (12)
Wt, 25.02 9:30
Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: Bardzo czerwone wino (13)
Śr, 26.02 9:00