MądrzeJEMY z Katarzyną Bosacką (6/10)

magazyn poradnikowy Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Polacy często zastanawiają się, czy żywność dostępna w sklepach jest bezpieczna. Widzowie zobaczą proces kontroli produkcji serów pleśniowych. Otrzymają rady dotyczące rozpoznawania certyfikatów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Czworo uczestników pod czujnym okiem Katarzyny Bosackiej próbuje zmienić swoje dotychczasowe nawyki kulinarne. Wspólnie poznają tajniki zdrowego odżywiania, dowiedzą się, jak dokonywać właściwych wyborów. Dzięki temu będą mogli jeść i żyć bardziej świadomie. Czeka ich seria eksperymentów, które są związane z codziennymi nawykami żywieniowymi. W poszczególnych odcinkach znajdą się też rady dotyczące tego, po jakie produkty sięgać. Prowadząca dokładnie przeanalizuje etykiety, wskazując dobre oraz złe składniki. Kamera programu odwiedza gospodarstwa i fermy lokalnych producentów, by prześledzić proces powstawania najnowszej jakości produktów spożywczych.

Polacy stają się coraz bardziej świadomymi konsumentami, dlatego często zastanawiają się, czy żywność dostępna w sklepach na pewno jest całkowicie bezpieczna. W tym odcinku Katarzyna Bosacka odpowiada na podobne pytania. Kamera programu śledzi proces kontroli na każdym etapie produkcji jedzenia. Widzowie zajrzą do wyjątkowej mleczarni, która monitoruje ten proces od samego początku, czyli paszy dla krów. Ostatecznie oddają do sklepów pyszny ser pleśniowy. Widzowie otrzymają też kolejne rady - dotyczą one rozpoznawania certyfikatów gwarantujących dobry skład, odpowiednie pochodzenie czy najwięcej wartości odżywczych.

Twórcy

Ładuję...