Dziwaczne potrawy: Smakowite miasta 8 (20/24)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)
W skrócie
Tym razem Andrew odwiedza małą, karaibską wyspę u wybrzeży Wenezueli. Dawne holenderskie centrum handlowe oferuje lokalną kuchnię, która m.in. łączy różnorodną historię z owocami morza.
Oglądaj w telewizji
Opis
Andrew Zimmern rozpoczyna kolejną kulinarną przygodę, podczas której będzie znów degustował najdziwniejsze potrawy świata, od dzikiej koźliny po kaczą wątróbkę. W nowym sezonie programu Andrew skosztuje jaja węża w Japonii i wypije wężową żółć w Szanghaju. Na Okinawie spałaszuje marynowane świńskie ucho, trującą rybę najeżkokształtną i oko tuńczyka. Na koniec wybierze się do Chin, by spróbować żółwia, kurczęcych serc i ślimaczych skorupek. Widzowie przekonają się, czy Andrew przetrwa tak ciężką próbę.
W tym odcinku
Tym razem Andrew odwiedza małą, karaibską wyspę u wybrzeży Wenezueli. Dawne holenderskie centrum handlowe oferuje lokalną kuchnię, która łączy różnorodną historię z owocami morza, gulaszem inspirowanym Afryką, indonezyjskimi smakami i kultowymi daniami z holenderskiego sera