Smaki świata po polsku (5)

magazyn kulinarny Polska 2020  od 12 lat

W skrócie

Ola Nguyen i Robert El Gendy udają się do Powidza, malowniczego wielkopolskiego miasteczka, w którym znajduje się baza wojskowa USA. Zapraszają Amerykanów na prawdziwie żołnierski poczęstunek.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ola Nguyen odkrywa kuchnię mieszkających w Polsce mniejszości etnicznych i narodowych. Pomaga jej Krzysztof Dopierała, podróżnik i autor przewodników m.in. po państwach azjatyckich. Razem przyglądają się życiu, kulturze i zwyczajom przedstawicieli różnych narodowości, którzy nad Wisłą znaleźli swój dom. Prezentują oryginalne, egzotyczne i orientalne potrawy.

Ola Nguyen i Robert El Gendy udają się do Powidza, malowniczego wielkopolskiego miasteczka, w którym znajduje się baza wojskowa USA. Stany od lat kojarzą się Polakom z wolnością, jawią się jako kraj dobrobytu i nieograniczonych możliwościami. Prowadzący zapraszają Amerykanów na prawdziwie żołnierski poczęstunek. Nie zabraknie tradycyjnej grochówki, ale także hot-dogów.

Twórcy

Ładuję...