Smaki świata po polsku (4)

magazyn kulinarny Polska 2020  od 12 lat

W skrócie

Ola Nguyen i Robert El Gendy jadą do Poznania. Odwiedzają mieszkającą tu chińską społeczność. Próbują orientalnych dań, w których odnajdują polskie akcenty. Pojawią się m.in. pierożki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ola Nguyen odkrywa kuchnię mieszkających w Polsce mniejszości etnicznych i narodowych. Pomaga jej Krzysztof Dopierała, podróżnik i autor przewodników m.in. po państwach azjatyckich. Razem przyglądają się życiu, kulturze i zwyczajom przedstawicieli różnych narodowości, którzy nad Wisłą znaleźli swój dom. Prezentują oryginalne, egzotyczne i orientalne potrawy.

Ola Nguyen i Robert El Gendy jadą do Poznania. Odwiedzają mieszkającą tu chińską społeczność. Próbują pysznych orientalnych dań, w których odnajdują także polskie akcenty. Chcą dowiedzieć się, jak przybysze z Państwa Środka odnajdują się w naszym kraju i przyjrzą się kultywowanym przez nich tradycjom. Na stole pojawią się m.in. chińskie pierożki z polskim nadzieniem.

Twórcy

Ładuję...