Pascal po polsku (4)

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Pascal przyrządza makaron razowy z indykiem oraz sałatkę z wędzoną makrelą. Mistrz kuchni wybiera się nad Bałtyk do ogromnej wędzarni ryb. Przygotowuje także delikatny krem z pomidorów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Na miłośników smacznej kuchni czeka aż dwanaście przepisów inspirowanych polskimi przysmakami. Tym razem pod lupą Pascala Brudnickiego znajdą się lokalne warzywa, ryby i słodycze. W menu pojawią się m.in. okoń morski pod pistacjową pierzynką, zupa pomidorowa z serowymi "dachówkami" i smakowity sernik czekoladowy. Dla dbających o linię nie zabraknie dietetycznych przepisów oraz porad i kuchennych trików. Pascal samodzielnie złowi i przyrządzi dorsza z Bałtyku. Wybierze się także do wędzarni szprotek i makreli, fabryki żółtego sera oraz pasieki, która znajduje się na dachu warszawskiego wieżowca.

Pascal zaproponuje trzy przepisy na lekkie dania. Przyrządzi makaron razowy z indykiem. Kolejną propozycją będzie sałatka z grillowanych warzyw z wędzoną makrelą. Mistrz kuchni wybierze się nad Bałtyk, do ogromnej wędzarni ryb. Na koniec kucharz zrobi delikatny krem z pomidorów z serowymi "dachówkami". Ten przepis będzie pretekstem, by odwiedzić największą w Polsce mleczarnię, w której produkuje się ser dojrzewający.

Twórcy

Ładuję...