Patenciary (3/8)

magazyn kulinarny Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Daria Ładocha i jej córki podsuną pomysły na niebanalne dania z ziemniaków. Pojawi się przepis na chrupiące rurki z wytrawnym nadzieniem. Oprócz tego widzów zainteresuje z pewnością kolorowa tarta.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Daria Ładocha i jej córki, Mania i Laura, po raz kolejny zaskoczą widzów niebanalnymi przepisami, które każdy jednak będzie w stanie przygotować we własnym domu. Nie zabraknie śniadaniowych inspiracji, pomysłów na kolorowe bułeczki i smakowite domowe pieczywo. Zachwycą kanapkowe zwierzaki i kurczaki z jajek. Widzowie od zupełnie nowej strony poznają też ziemniaki - na ekranie powstaną z nich wulkany. Dla osób ceniących czas pojawią się sposoby na błyskawiczne obiady - tęczowe szaszłyki i makaron w serowym rożku. Kulinarne mistrzynie nie zapomną też o słodkościach. Przyszykują m.in. witrażowe ciastka i kwiaty z ananasa.

Ziemniaki są uwielbiane przez Polaków i dla wielu z nich to obowiązkowy składnik obiadu. Daria Ładocha i jej córki, Laura i Matylda, podsuną pomysły na niebanalne dania z kartofli. Pojawi się przepis na chrupiące rurki z wytrawnym, kremowym nadzieniem. Oprócz tego widzów zainteresuje z pewnością kolorowa tarta serwowana do góry nogami. Prawdziwym fenomenem będą jednak ziemniaczane wulkany. Jakby tego było mało, zadziwią jeszcze smakowe frytki i wytrawne ziemniaczane gofry.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...