Brytyjskie fabryki 5 (3)
(Inside the Factory: Croissants)

W skrócie
Gregg udaje się do francuskiej fabryki, gdzie przygląda się procesowi produkcji rogalików od momentu dostarczenia odpowiedniej ilości masła po wysyłkę. Każdego dnia powstaje tam 336 tys. croissantów.
Oglądaj w telewizji
Opis
Piąty sezon programu, którego celem jest przybliżenie technologii i sposobów wytwarzania produktów spożywczych oraz przedmiotów codziennego użytku. Dziennikarz Gregg Wallace zagląda na zaplecze fabryk i obserwuje proces produkcji. Cherry Healey natomiast wypytuje ekspertów o zastosowane technologie oraz innowacyjne rozwiązania. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstają materace, woskowane kurtki oraz popularne w Anglii wiśniowe babeczki Bakewells.
W tym odcinku
Gregg Wallace udaje się do francuskiej fabryki, gdzie przygląda się procesowi produkcji rogalików od momentu dostarczenia odpowiedniej ilości masła aż po wysyłkę. Każdego dnia powstaje tam 336 000 croissantów.