Fabryki smaku: Święto Dziękczynienia (7)

(Food Factory 6: Thanksgiving)

serial dokumentalny Kanada 2016  od 12 lat

W skrócie

Z okazji Święta Dziękczynienia twórcy programu odkrywają sekrety produkcji przysmaków związanych z tym wyjątkowym dniem. Odwiedzą fabrykę, w której przygotowuje się tradycyjne ciasteczka.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają ich ulubione przysmaki. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.

W tym odcinku

Z okazji Święta Dziękczynienia twórcy programu odkrywają sekrety produkcji przysmaków związanych z tym wyjątkowym dniem. Na początek odwiedzą fabrykę, w której każdego tygodnia przygotowuje się 500 tys. opakowań tradycyjnych ciasteczek. Kolejny produkt to bezglutenowe ciasto dyniowe inspirowane rodzinną recepturą. Następnie filmowcy przyjrzą się powstawania chrupiących pianek w kształcie serca, a na deser wybiorą się do zakładu produkującego sos na bazie żurawiny.

Zobacz także

Ładuję...