To je Borowicz. Podróże ze smakiem (45)

magazyn kulinarny Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadzący wyrusza w kierunku Krainy Tysiąca Jezior, czyli na Mazury. W urokliwym miejscu przyrządza różnego rodzaju dania z rybą. Przy okazji nie odmawia sobie rozmowy z lokalnymi mieszkańcami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Tym razem prowadzący wyrusza w kierunku Krainy Tysiąca Jezior, czyli na Mazury. W wyjątkowo urokliwym miejscu przyrządza różnego rodzaju dania z rybą. Przy okazji nie odmawia sobie rozmowy z lokalnymi mieszkańcami, którzy przybliżają tradycję kuchni mazurskiej. Szczególną uwagę zwraca pewna wyjątkowa zupa.

Twórcy

Ładuję...