To je Borowicz. Podróże ze smakiem (42)

magazyn kulinarny Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Miłośnik sztuki kulinarnej przemierza Norrland. Mieszkający tu Szwedzi, przygotowując posiłki, korzystają z bogatych zasobów otaczających ich lasów. Jednym z miejscowych specjałów jest mięso z łosia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Znany pasjonat sztuki kulinarnej przemierza Norrland. Mieszkający tu Szwedzi, przygotowując posiłki, korzystają z bogatych zasobów otaczających ich lasów. Jednym z miejscowych specjałów jest mięso z łosia. W surowym północnym klimacie królują pożywne, dodające energii potrawy. Borowicz poznaje smaczne i rozgrzewające dania serwowane tradycyjnie w tym regionie.

Twórcy

Ładuję...