To je Borowicz. Podróże ze smakiem (39)

magazyn kulinarny Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Pasjonat sztuki kulinarnej odwiedza stolicę Finlandii. W chłodnym klimacie Helsinek doskonale sprawdzają się aromatyczne potrawy. W samym sercu miasta znajduje się targ pełen lokalnych produktów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Pasjonat sztuki kulinarnej odwiedza stolicę Finlandii. W chłodnym klimacie Helsinek doskonale sprawdzają się aromatyczne rozgrzewające potrawy. W samym sercu miasta znajduje się targ pełen lokalnych produktów. Adam Borowicz próbuje najlepszych przysmaków po północnej stronie Bałtyku.

Twórcy

Ładuję...