Kuchenne triki (1/8)

(Kitchen Tricks)

program kulinarny Polska  b.o.

W skrócie

Prowadząca podpowie, jak ugotować idealne jajko. Zdradzi również, jak przygotować jajecznicę po francusku i hiszpański omlet. Widzowie poznają triki na sprawne oddzielenie żółtka od białka.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Wpadki kulinarne przytrafiają się nawet największym mistrzom. "Kuchenne triki" to prawdziwa kompilacja cennych porad i sztuczek, które sprawią, że gotowanie stanie się łatwe jak nigdy dotąd. Przewodnikiem po świecie kulinariów jest Ewa Olejniczak. W kuchni liczy się nie tylko wprawa, ale i spryt. Zabawa smakiem, poszukiwanie oryginalnych przepisów, doskonalenie umiejętności może być niezwykle satysfakcjonujące. Nieocenione są praktyczne porady, sprawdzone rozwiązania i akcesoria ułatwiające przyrządzanie potraw. Wszystko to na tacy "poda" widzom Ewa Olejniczak.

Prowadząca pokazuje kilka sprytnych trików na przygotowanie wyśmienitych dań z jajek, m.in. co zrobić, gdy jajecznica za bardzo się zetnie oraz jak najwygodniej obrać jajko na twardo. Ewa Olejniczak prezentuje także coś dla dzieci, które nie lubią tego składnika potraw, czyli zapiekany z owocami kogel-mogel oraz omlet po hiszpańsku.

Twórcy

Ładuję...