To je Borowicz. Podróże ze smakiem (38)

W skrócie
Pasjonat sztuki kulinarnej wyrusza do Karelii, historycznej krainy podzielonej dziś między Rosję i Finlandię. Region ten słynie z ciast, których receptura oparta jest na mące żytniej.
Oglądaj w telewizji
Opis
W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.
Pasjonat sztuki kulinarnej w poszukiwaniu ciekawych smaków wyrusza do Karelii, historycznej krainy podzielonej dziś między Rosję i Finlandię. Region ten słynie z ciast, których receptura oparta jest na mące żytniej. Sycące słone i słodkie przysmaki są idealne dla osób przebywających w chłodnym klimacie.