Jak to jest zrobione?: Kominkowe miechy, prowansalskie calissons
(How It's Made 25: Fireplace Bellows, Calissons)
serial dokumentalny Kanada 2017
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Kolejna seria programów, w których przyglądamy się, jak powstają przedmioty codziennego użytku.
W tym odcinku
W programie przyjrzymy się, jak powstają prowansalskie słodycze calissons. Dowiemy się też o nurkujących jednostkach pływających.
Zobacz także
Jak to jest zrobione?: Szyby ze szkła dmuchanego, pompy wodne, sake i pęsety
Czw, 22.05 18:00
i 1 późniejsza emisja
Jak to jest zrobione?: Szampan, bankomaty i wodne turbosprężarki
Czw, 22.05 18:30
i 1 późniejsza emisja
Jak to jest zrobione?: Ostrzałki stalowe, pompy pęcherzowe, deski do prasowania i wiosła do kajaków
Czw, 22.05 19:00
i 1 późniejsza emisja
Jak to jest zrobione?: Korki do szampana, poczta pneumatyczna, ekspresy do kawy i piece do pizzy
Czw, 22.05 19:30
i 1 późniejsza emisja
Jak to jest zrobione?: Drzwi skrzydłowe, odkurzacze parowe, małe pizze, szczotki obrotowe
Czw, 22.05 20:00
Jak to jest zrobione?: Przemysłowe kółka do wózków, torty weselne, spektrometry THz, katamarany
Czw, 22.05 20:30
Jak to jest zrobione? (7)
Pt, 23.05 4:35
Jak to jest zrobione?: Grille ceramiczne, pneumatyczne dziurkacze, drewniane deski surfingowe
Pt, 23.05 18:00
i 1 późniejsza emisja
Jak to jest zrobione?: Sita wibracyjne, ciastka whoopie pie, słupy telegraficzne, przenośniki taśmowe
Pt, 23.05 18:30
i 1 późniejsza emisja
Jak to jest zrobione?: Rowery stacjonarne, paszteciki, maszyny do makaronu, produkty z łupków
Pt, 23.05 19:00
i 1 późniejsza emisja