Fabryki smaku: Śniadanie to podstawa (25)

(Food Factory 3: Breakfast in Shred)

serial dokumentalny Kanada 2013-2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.

W tym odcinku

Tym razem twórcy serii odwiedzają działające od 1939 roku zakłady, w których powstają popularne w krajach anglosaskich płatki śniadaniowe Shreddies. Przyjrzymy się również masowej produkcji pysznego deseru - tortu szwarcwaldzkiego. Do zrobienia jednej partii tego przysmaku łasuchów fabryka, którą oglądamy, zużywa 12 tysięcy wiśni. Poznamy także tajniki wypieku alfajores - kruchych ciastek z kajmakiem. Ponadto w programie przekonamy się, jak wygląda produkcja tzatziki.

Zobacz także

Ładuję...