Fabryki smaku: Czekoladowe kamyki (20)
(Food Factory 3: Rock Around the Choc)
W skrócie
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.
Oglądaj w telewizji
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku dowiemy się, jak wygląda proces produkcji popularnych w Kanadzie cukierków ChocoRock. Każdego roku do sprzedaży trafia milion kilogramów tych łakoci. Zobaczymy także, czemu swoją chrupkość zawdzięczają nugaty preclowe. Przekonamy się też, jak wiele pracy trzeba, aby uzyskać idealną prażoną cebulkę. Dowiemy się również, jak powstają napoje Brio Italian i jaką rolę w tworzeniu ich charakterystycznego smaku odgrywa pomarańcza chinotto.