Przepis na sukces (2/5)

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna Meller odwiedza Gaskończyka, Marca Petita, znawcę win i serów, który z żoną Marią prowadzi restaurację w Sopocie. Szefem kuchni w lokalu jest Piotr, specjalizujący się w kuchni francuskiej.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pasją Katarzyny Meller jest gotowanie. Nieustannie podpatruje innych kucharzy, poszukuje nowych smaków i gromadzi przepisy. W programie odwiedza szefów kuchni, którzy ze swojego zawodu uczynili sztukę. Razem ze bohaterami poszczególnych odcinków przygotowuje popisowe dania. Zagląda też za kulisy ich życia.

Katarzyna Meller odwiedza Gaskończyka, Marca Petita, znawcę win i serów, który wraz z żoną Marią prowadzi restaurację Cyrano et Roxane w Sopocie. Szefem kuchni w lokalu jest Piotr, specjalizujący się w przygotowywaniu dań kuchni francuskiej, jak choćby foie gras. Ważnymi pozycjami w menu restauracji są też sery i wina. Marc bowiem regularnie uzupełnia swoją winiarnię.

Ładuję...