Gotowi do gotowania. Start! (39)

magazyn kulinarny Polska 2019  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Drużyny Czerwonych i Żółtych stają do kulinarnego pojedynku. Pierwsi przygotowują japońską potrawę okonomiyaki z pikantnym majonezem z sosem sojowym. Ich rywale przyrządzą sznycel w sosie curry.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Do rywalizacji stają dwie drużyny. Każdą z nich tworzą profesjonalny szef kuchni oraz miłośnik gotowania. Mają tylko 20 minut na to, żeby przygotować smaczne i pomysłowe danie. Koszt produktów potrzebnych do jego przyrządzenia nie może przekroczyć 25 złotych. Efekt ocenia zgromadzona w studiu publiczność. Amatorów sztuki kulinarnej wspierają Marco Ghia, Adriana Marczewska, Michał Bałazy, Dominika Wójciak, Piotr Ostrowski oraz Charles Daigneault. Program prowadzi Marzena Rogalska.

Drużyny Czerwonych i Żółtych stają do kulinarnego pojedynku. Pierwsi przygotowują japońską potrawę okonomiyaki z pikantnym majonezem z sosem sojowym. Ich rywale przyrządzą wykwintny sznycel w sosie curry z sałatką ze szpinaku. Muszą zmieścić się w wyznaczonym czasie i nie przekroczyć ustalonego budżetu. Kuchennej zabawie przewodzą dziś Dominika Wójciak i Charles Daigneault.

Twórcy

Ładuję...