To je Borowicz. Podróże ze smakiem (28)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Adam Borowicz zbliża się do końca swojej podróży po Gruzji. Dociera do stóp góry Kazbek, jednego z najwyższych szczytów Kaukazu. Odwiedza pobliski klasztor. Poznaje też smak tradycyjnych specjałów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Adam Borowicz zbliża się do końca swojej podróży po Gruzji. Przemierzając Gruzińską Drogę Wojenną dociera do stóp góry Kazbek, jednego z najwyższych szczytów Kaukazu. Odwiedza znajdujący się w pobliżu klasztor, który otaczają zjawiskowe krajobrazy. Poznaje też smak tradycyjnych gruzińskich specjałów.

Twórcy

Ładuję...