To je Borowicz. Podróże ze smakiem (27)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Podróżnik ze Śląska odkrywa piękno Gruzji. Jedzie do stolicy kraju, Tbilisi. Na trasie wycieczki Adama Borowicza znajdą się słynne łaźnie, a także tradycyjna gruzińska piekarnia i serowarnia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Podróżnik kulinarny ze Śląska odkrywa piękno Gruzji. Jedzie do stolicy kraju, Tbilisi. Na trasie wycieczki Adama Borowicza znajdą się słynne łaźnie, a także tradycyjna gruzińska piekarnia i serowarnia. Pasjonat sztuki kulinarnej próbuje lokalnych specjałów, w tym słynnego sera sulguni.

Twórcy

Ładuję...