Odkrycia Magdy Gessler (3)

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Magda Gessler odwiedza Casa Pablo. Jej założycielami są Hiszpan Pablo i Grace, Amerykanka polskiego pochodzenia. Restauratorka spróbuje zupy rybnej z owocami morza czy dania z ośmiornicy i turbota.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.

Magda Gessler odwiedza warszawską restaurację Casa Pablo. Jej założycielami są Hiszpan Pablo oraz Grace, Amerykanka polskiego pochodzenia. Razem serwują kreatywną kuchnię hiszpańską. W menu znajdują się tradycyjne dania, jak również potrawy w nowoczesnej aranżacji. Szefem kuchni jest Adam Tusiński, który na przystawkę proponuje między innymi klasyczne croquetas, czyli krokiety z płynnym beszamelem i szynkę iberyjską. Magda Gessler próbuje także zupy rybnej z owocami morza, dania z ośmiornicy oraz turbota z czarnym ryżem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...