Kuchenne rewolucje: Ostrów Wielkopolski, Best Bar (1/13)
W skrócie
Położony blisko centrum lokal cieszył się powodzeniem. Klienci cenili tutejsze kebaby, zapiekanki i pizzę. Edward, otrzymał od właściciela propozycję odkupienia lokalu. Szybko pojawiły się problemy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna edycja jednego z najpopularniejszych programów rozrywkowych. Znana z ciętego języka i bezkompromisowości Magda Gessler ma już na swoim koncie ponad 250 przeprowadzonych rewolucji w restauracjach, a mimo to nie brakuje jej pomysłów na kolejne metamorfozy wnętrz i przepisy kulinarne. W 20. edycji programu restauratorka po raz kolejny wyrusza w tournée po Polsce, aby postawić na nogi podupadające lokale. Tylko ona może je uratować od bankructwa. Nie obejdzie się jednak bez komplikacji. Magda Gessler będzie bardzo zaskoczona tym, do jakiego stanu mogą zostać doprowadzone kulinarne biznesy.
Best Bar to jeden z pierwszych lokali fast food w Ostrowie Wielkopolskim. Położony blisko centrum miasta, przez kilkanaście lat cieszył się powodzeniem. Klienci cenili podawane tam kebaby, zapiekanki i pizzę. Dostarczyciel gazu, Edward, otrzymał od właściciela propozycję odkupienia lokalu. Mężczyzna uznał, że restauracja może przynieść mu sukces. Jednak po jej przejęciu pozostawił dawnych pracowników, menu oraz dostawców i szybko przekonał się, że Best Bar będzie trudną inwestycją. Bar jest zaniedbany, nie ma klimatyzacji ani ogrzewania, co doskwiera klientom. Błędy w prowadzeniu restauracji dostrzegają także zatrudnione w nim osoby. W obliczu poważnych kłopotów Edward zwrócił się o pomoc do Magdy Gessler.