Top Chef (22)

W skrócie
W pierwszej konkurencji zawodnicy będą przyrządzać dania na grilla z byczych jąder, kaczej krwi, jagnięcego serca i ozorów. Następnie ugotują potrawę, którą zaimponują własnym matkom.
Oglądaj w telewizji

Opis
Sztuka gotowania połączona z zajadłą rywalizacją o główną nagrodę, tytuł Top Chef oraz 100 tys.zł. Nowa grupa profesjonalistów staje do walki na noże. Jury w niezmienionym od poprzedniej edycji składzie: Wojciech Modest Amaro, Joseph Seeletso, Maciej Nowak oraz Ewa Wachowicz, oceniać będzie kreatywność, dokładność, wszechstronność i odporność psychiczną uczestników programu. Każdy odcinek to seria skomplikowanych konkurencji. Zwycięstwo w jednej z nich daje Wygranemu immunitet, inne zadania eliminują najsłabszych. Przegrany musi spakować swoje noże i opuścić studio. Program prowadzi Grzegorz Łapanowski. Zwycięzcą pierwszej polskiej edycji kulinarnego show został Martin Gimenez Castro.
Pierwsza konkurencja to grillowanie w centrum Warszawy. Spotkanie nie będzie jednak miłym majowym piknikiem. Zawodnicy będą przyrządzać dania z byczych jąder, kaczej krwi, jagnięcego serca i ozorów. W zadaniu eliminacyjnym muszą ugotować potrawę, którą zaimponują własnym matkom. Wydawać by się mogło, że gotowanie dla najbliższych to sama przyjemność. Ta konkurencja udowodni, że nie zawsze.