Świat szeroko otwarty (25/30)

serial dokumentalny Polska 2018  b.o.

W skrócie

Wyprawa do Włoch. Twórcy zaczną od poznania tajników kawy. Następnie zgłębią temat neapolitańskiej pizzy i podejrzą mistrzów w trakcie jej przygotowywania. Kolejnym przystankiem będzie Turyn.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Twórcy programu odwiedzą niesamowite miejsca. Wśród nich krajobraz skutej lodem Kanady, norweskie fiordy i gorące ulice Wietnamu. W każdym z miast będą mieli okazję skosztować niepowtarzalnych potraw. Zasmakują m.in. amerykańskiego hamburgera z jaka, suszonego dorsza oraz larwy jedwabnika. Podróż urozmaicą niezwykłe doświadczenia, takie jak poszukiwanie złota na Alasce, czy też połowy ryb na Morzu Północnym.

W tym odcinku

W tym odcinku twórcy programu zwiedzają Włochy. Zaczną od poznania tajników włoskiej kawy - wyznacznika prawdziwie włoskiego stylu życia. Następnie poznają neapolitańską pizzę i podejrzą mistrzów przy jej przygotowywaniu. Kolejnym przystankiem będzie Turyn. To tam znajduje się wyjątkowy budynek - las. W drugiej części Ula Chincz przybliży sylwetkę włoskiej dziennikarki i pisarki Darii Bignardi.

Ładuję...