Świat szeroko otwarty (24/30)
W skrócie
Kulisy produkcji programów telewizyjnych. Dziennikarze pokażą, jak robi się telewizję na świecie. Filip Chajzer uda się do studia niemieckiej telewizji śniadaniowej, a Ula Chincz do włoskiej stacji.
Oglądaj w telewizji
Opis
Twórcy programu odwiedzą niesamowite miejsca. Wśród nich krajobraz skutej lodem Kanady, norweskie fiordy i gorące ulice Wietnamu. W każdym z miast będą mieli okazję skosztować niepowtarzalnych potraw. Zasmakują m.in. amerykańskiego hamburgera z jaka, suszonego dorsza oraz larwy jedwabnika. Podróż urozmaicą niezwykłe doświadczenia, takie jak poszukiwanie złota na Alasce, czy też połowy ryb na Morzu Północnym.
W tym odcinku
Twórcy odcinka zajrzą za kulisy produkcji programów telewizyjnych i pokażą, jak robi się telewizję na świecie. Filip Chajzer uda się do studia niemieckiej telewizji śniadaniowej, a Ula Chincz do włoskiego. Następnie Żenia Klimakin odkryje dla widzów tajemnice studia ukraińskiej śniadaniówki. Widzowie zobaczą zaplecze produkcyjne węgierskiego odpowiednika DDTVN. W drugiej części programu Ula Chincz pokaże nam imponującą siedzibę włoskiej telewizji Rai.