Świat szeroko otwarty (19/30)

serial dokumentalny Polska 2018  b.o.

W skrócie

Twórcy pojadą do Hiszpanii. Ula Chincz wprowadzi w świat tamtejszych przekąsek, czyli tapasów. Sprawdzi, skąd wzięły swoją nazwę i z czego się je robi. Widzowie poznają też znanego toreadora.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Twórcy programu odwiedzą niesamowite miejsca. Wśród nich krajobraz skutej lodem Kanady, norweskie fiordy i gorące ulice Wietnamu. W każdym z miast będą mieli okazję skosztować niepowtarzalnych potraw. Zasmakują m.in. amerykańskiego hamburgera z jaka, suszonego dorsza oraz larwy jedwabnika. Podróż urozmaicą niezwykłe doświadczenia, takie jak poszukiwanie złota na Alasce, czy też połowy ryb na Morzu Północnym.

W tym odcinku

Twórcy pojadą do Hiszpanii. Na początek Ula Chincz wprowadzi nas w świat tamtejszych przekąsek, czyli tapasów. Sprawdzi, skąd wzięły swoją nazwę i z czego się je robi. W tym materiale poznamy Miguela Angela Pererę, jednego z najbardziej znanych toreadorów. Opowie on, dlaczego wybrał ten niebezpieczny zawód, jaki jest przebieg korridy i jakie byki są wybierane do walki. W drugiej części programu aktor Przemysław Sadowski wybierze się na Fuerteventurę.

Ładuję...