Charles Schumann. Sztuka bycia barmanem
(Bar Schumanna)
W skrócie
Charles Schumann odwiedza najlepsze bary w Nowym Jorku, Paryżu, Hawanie i Tokio. Poznaje sekrety kolegów po fachu. Przybliża interesujące historie związane z najbardziej ekskluzywnymi lokalami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Charles Schumann, jeden z najsłynniejszych barmanów na świecie i autor bestsellerowej książki "American Bar: The Artistry of Mixing Drinks", wyrusza w podróż po najlepszych barach Nowego Jorku, Paryża, Hawany i Tokio. Jego celem jest zbadanie lokalnej kultury barowej oraz poznanie sekretów kolegów po fachu. Charles odwiedza jedne z najsłynniejszych barów na świecie: Dead Rabbit w Nowym Jorku, Hemingway Bar w Paryżu, El Floridita w Hawanie oraz High Five w Tokio. Każdy z nich jest dla niego niezwykle ważny i z każdym wiążą się bardzo interesujące historie. Mężczyzna zna osobiście ludzi stojących za barem, dlatego pracownicy ekskluzywnych lokali chętnie dzielą się z nim swoimi tajemnicami. Sztuka barmańska w dużej mierze opiera się na tradycji, jednak nie zatrzymała się w miejscu i ciągle się rozwija.