Kuchnia dla odważnych (1/8)

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Walenty umawia się z przyjaciółmi na zajęcia fitnessu. Przygotowuje przekąski. Sprytnie ukrywa larwy w batonach energetycznych, koktajlu i czipsach. Następnie zaprasza gości na pożywną zupę fasolową.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których karmi robakami. Razem z przyjacielem z Katowic przyrządza szwedzkiego kiszonego śledzia, a także wyrusza w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajduje smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej.

Walenty umawia się z przyjaciółmi na zajęcia fitnessu. Chce przygotować przekąski w swoim stylu. Do tego zadania wybiera robaki. Sprytnie ukrywa larwy w batonach energetycznych, koktajlu i czipsach. Po intensywnym treningu częstuje znajomych swoimi daniami. Nie wszystkim przypadają do gustu, ale robale znajdują też swoich fanów. Po ciężkim fizycznym wysiłku, przychodzi czas na małe odstępstwo od diety. Walenty zaprasza swoich gości na pożywną zupę fasolową oraz gruzińskie chaczapuri.

Zobacz także

Ładuję...