Kulinarne safari - ogień (4)
(Food Safari Fire)
W skrócie
Maeve O'Meara poznaje różne sposoby wykorzystania ognia do przyrządzania potraw. Uczy się grillować, wędzić, prażyć oraz piec. Gospodyni pozna m.in. najlepsze uliczne przekąski z całego świata.
Oglądaj w telewizji
Opis
Maeve O'Meara poznaje różne sposoby wykorzystania ognia do przyrządzania potraw. Prowadząca uczy się jak grillować, wędzić, prażyć oraz piec. Sekrety ognistej kuchni zdradzają jej szefowie kuchni, kucharze i najwięksi entuzjaści grilla. Gospodyni programu pozna m.in. najlepsze uliczne przekąski z całego świata, możliwości tradycyjnego pieca kaflowego oraz hinduskiego glinianego pieca tandoor, a także metody wędzenia mięsa i grillowania opracowane przez przedstawicieli różnych kultur. W każdym z odcinków zaprezentowane zostanie jedno danie, które zostanie przygotowane odmienną techniką. Maeve udowadnia, że możliwości ognia są nieograniczone.