Ewa gotuje (13)

magazyn kulinarny Polska 2017  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Kuchnia włoska od wielu lat cieszy się w Polsce powodzeniem. Ewa Wachowicz sięgnęła po receptury ze słonecznej Italii. Zacznie od frytek z cukinii - warzywa o włoskim rodowodzie.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Kuchnia włoska od wielu lat cieszy się w Polsce niezmiennym powodzeniem. Ewa Wachowicz postanowiła więc po raz kolejny sięgnąć po receptury ze słonecznej Italii. Zacznie od frytek z cukinii - warzywa o włoskim rodowodzie. Prowadząca poda je z sosem bazylikowym. Następnie przyrządzi makaron, ale z typowo polskimi składnikami - piersią kaczki oraz borowikami w śmietanie. Na deser będzie piernik toskański.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...