Fabryka jedzenia (12)

(Food Factory USA 2: Thank You Baby)

serial dokumentalny  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Wizyta w fabryce w Dakocie Południowej, w której codziennie z taśmy produkcyjnej zjeżdża milion małych serków. Dowiemy się też, kim jest mężczyzna z opakowań zupy z soczewicy Soupman.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.

W tym odcinku

W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Babybel w Dakocie Południowej. To firma o francuskich korzeniach produkująca miniaturowe serki w sam raz na jeden kęs. W fabryce każdego dnia powstaje milion sztuk tych wytrawnych przysmaków. Zobaczymy też, jak przyrządzana jest zupa z soczewicy, oraz jak wygląda przygotowywanie slawsy, czyli pikantnej wersji surówki z białej kapusty. Jedna partia tego produktu wystarcza, by napełnić prawie pięć tysięcy słoików.

Zobacz także

Ładuję...