Przyślij przepis (1/6)
W skrócie
Magda Krzeptowska mieszka na Podhalu. Wraz z piątką dzieci uwielbia gotowani. Pokaże, jak zrobić omlet z oscypkiem, zupę z leśnych grzybów i szybką zapiekankę z kurczakiem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ekipa filmowa Food Network odwiedza pasjonatów i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci.
Magda Krzeptowska mieszaka we wsi Kościelisko na Podhalu. Jest matką piątki dzieci: Kasi, Heli, Marysi, Janka i Maciusia. Cała szóstka uwielbia wspólne gotowanie i rodzinne biesiady. Magda jest mistrzynią szybkich i prostych przepisów, które smakują im wszystkim. Pokazuje widzom, jak zrobić omlet z oscypkiem i kiełbasą na śniadanie, zupę-krem z leśnych grzybów oraz szybką zapiekankę z kurczakiem i brokułami na obiad. Na kolację przyrządza moskole z masłem czosnkowym, czyli góralskie placki robione z gotowanych ziemniaków, mąki i jajka. Przy posiłku towarzyszą im dziadkowie oraz ciocie i wujkowie z dziećmi. Rodzinna kolacja zamienia się w mały koncert.