Kuchenne rewolucje: Poznań, Zapiecek (14-ost.)

program rozrywkowy Polska 2011  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Magda Gessler odwiedza 'Zapiecek' w Poznaniu. Piotr zarządza lokalem, jego syn jest kucharzem. Ich jedynymi klientami są kibice, którzy oglądają tu transmisje sportowe. Zmiany są niezbędne.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorka książek kulinarnych Magda Gessler pomaga właścicielom lokali gastronomicznych w Polsce, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej. Odwiedza restauracje wymagające natychmiastowych zmian i na cztery dni staje się tam szefem. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nowe menu, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Jej bezdyskusyjne uwagi nie zawsze spotykają się ze zrozumieniem pracowników. Czwartego dnia następuje uroczyste otwarcie restauracji dla gości, którzy ocenią efekty zabiegów. Po dwóch tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment odniósł sukces w postaci poprawy sytuacji finansowej... Czwarta edycja programu, który powstał na licencji brytyjskiego reality show "Kitchen Nightmares".

Magda Gessler przyjmuje zaproszenie właścicieli restauracji Zapiecek w Poznaniu. Piotr zarządza lokalem, a jego syn Błażej jest kucharzem. Od jakiegoś czasu ich jedynymi klientami są kibice, którzy przychodzą tu oglądać transmisje sportowe przy piwie. Ponieważ lokal nie przynosi zysków, zmiany są niezbędne.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...