To je Borowicz. Podróże ze smakiem (20)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Adam Borowicz udaje się do Lublany. Miasto do dziś zachwyca architekturą oraz zabytkami. Prowadzący stanie twarzą w twarz ze smokiem, zejdzie do podziemi i zapozna się z lokalnymi przysmakami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Adam Borowicz udaje się do Lublany, której historia sięga 2000 r. p.n.e. Miasto to do dziś zachwyca piękną architekturą oraz niezwykle ciekawymi zabytkami. Prowadzący stanie twarzą w twarz ze smokiem, zejdzie do podziemi Słowenii i oczywiście zapozna się z lokalnymi przysmakami, które wykorzysta w swojej kuchni.

Twórcy

Ładuję...