To je Borowicz. Podróże ze smakiem (19)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Adam Borowicz odwiedzi najbardziej zielony kraj Europy - Słowenię. Będzie podziwiał Alpy Julijskie, które słyną z bogactwa przyrody, pięknych widoków, górskich jezior i wodospadów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Adam Borowicz odwiedzi najbardziej zielony kraj Europy - Słowenię. Będzie podziwiał Alpy Julijskie, które słyną z bogactwa przyrody, pięknych widoków, górskich jezior i wodospadów. Standardowo prowadzący skosztuje lokalnych specjałów. Sam zaś spróbuje przygotować jeden z nich - zupę Jotę.

Twórcy

Ładuję...