To je Borowicz. Podróże ze smakiem (14)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Adam rusza w podroż śladami polskich skoczków narciarskich. Odwiedzi Innsbruck. Jak zwykle prowadzący skosztuje lokalnych specjałów. Ponadto odkryje historię niezwykłej architektury.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.

Adam Borowicz rusza w podroż śladami polskich skoczków narciarskich. Odwiedzi Innsbruck, stolicę austriackiego Tyrolu. Jak zwykle prowadzący skosztuje lokalnych specjałów. Ponadto odkryje przed widzami historię niezwykłej architektury i jak przystało na miłośnika sportu, odwiedzi słynną skocznię narciarską.

Twórcy

Ładuję...