Dziwaczne potrawy Ameryki (2/16)
(Bizarre Foods America: Twin Cities)
W skrócie
Andrew Zimmern przekonuje się, że najlepiej jest w domu. W Minneapolis i St. Paul tradycyjne potrawy poddaje się modyfikacjom otrzymując mieszankę kulinarnej przeszłości i teraźniejszości.
Oglądaj w telewizji
Opis
Andrew Zimmern podróżuje po Ameryce w poszukiwaniu nietypowych potraw i ekscentrycznych ludzi. Znawca sztuki kulinarnej i smakosz sprawdza, jak smakują dania, które przywędrowały do Nowego Świata wraz z emigrantami z odległych krajów. Przywiezione przez nich przepisy, przekazywano z pokolenia na pokolenie, poddając różnego rodzaju modyfikacjom. W efekcie otrzymano mieszaninę smaków z całego świata. Aligator z rusztu po kajuńsku, drinki z kurzej krwi w Seattle, owczy ozór w Bostonie. Pieczone gołębie w Teksasie i jagnięce móżdżki w San Diego to tylko część tego, co pokaże i czego spróbuje prowadzący.
W tym odcinku
Tym razem Andrew Zimmern przekona się, że jeśli chodzi o dobre jedzenie, to najlepiej jest w domu. W Minneapolis i St. Paul tradycyjne potrawy poddaje się pewnym modyfikacjom. W efekcie otrzymuje się zachwycająca podniebienia klientów mieszankę kulinarnej przeszłości i teraźniejszości.