Kuchenne rewolucje: Olsztyn, Pod Żaglami (1)

program rozrywkowy Polska 2010  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Olsztyńska restauracja Pod żaglami zmaga się z brakiem klientów, zyski czerpie tylko z imprez. Szef podupada na zdrowiu, ale obawia się zawierzyć synowej. Magda Gessler proponuje zmiany.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorka książek kulinarnych Magda Gessler pomaga właścicielom lokali gastronomicznych w Polsce, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej. Odwiedza restauracje wymagające natychmiastowych zmian i na cztery dni staje się tam szefem. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nowe menu, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Jej bezdyskusyjne uwagi nie zawsze spotykają się ze zrozumieniem pracowników. Czwartego dnia następuje uroczyste otwarcie restauracji dla gości, którzy ocenią efekty zabiegów. Po dwóch tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment odniósł sukces w postaci poprawy sytuacji finansowej... Druga edycja programu, który powstał na licencji brytyjskiego reality show "Kitchen Nightmares".

Magda Gessler odwiedza olsztyńską restaurację Pod żaglami. Lokal od dawna zmaga się z brakiem klientów, zyski czerpie jedynie z imprez okolicznościowych. W oczach mieszkańców Olsztyna "Pod żaglami" jest idealnym miejscem na stypę, lecz nie na rodzinny obiad czy weekendowy wypad z przyjaciółmi. Szef, pan Zbigniew, podupada na zdrowiu, obawia się jednak powierzyć swoją funkcję młodej synowej, Ewelinie.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...