Wiem, co kupuję (4/12)

magazyn poradnikowy Polska 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca poddaje testom różne formy do pieczenia - metalowe, ceramiczne, silikonowe i szklane. Szef kuchni Liliana Filipiak pokazuje, jak przygotować mięso i w czym je upiec, by było soczyste.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka, specjalistka od jakości, bojowniczka w walce o dobro konsumenta i pogromczyni każdej producenckiej ściemy, zdradzi widzom wiele praktycznych wskazówek, którymi należy się kierować podczas robienia zakupów. Prowadząca odkryje wszelkie sklepowe "szwindle". Wszystko po to, by nauczyć Polaków, aby kupowali z głową i nie dali się nabrać.

Polacy pieką dużo. Lubią unoszący się w domu zapach świeżego ciasta, domowego chleba, czy makaronowej zapiekanki. Prowadząca sprawdza, czy metalowe, ceramiczne, silikonowe i szklane formy zdają egzamin. Bada, jak z pieczeniem radzi sobie folia, papier i rękaw. Kasia Bosacka obala również mity na temat pieczenia. Szef kuchni Liliana Filipiak pokazuje, jak przygotować mięso i w czym je upiec, by było soczyste i smaczne. Na koniec prowadząca testuje foremki do pieczenia babeczek.

Twórcy

Ładuję...