Cała prawda o węglowodanach

(The Truth About Carbs)

film dokumentalny Wielka Brytania 2018  od 7 lat

W skrócie

Dr Xand Van Tulleken pokazuje, że niewielkie zmiany w diecie wpływają na zdrowie i sylwetkę. Tłumaczy, jak mądrze dobierać produkty węglowodanowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Spożycie zbyt dużej ilości niewłaściwych rodzajów węglowodanów, takich jak makaron, biały ryż, chleb i mąka, przyczynia się do rozwoju otyłości i cukrzycy. Dr Xand Van Tulleken przygląda się węglowodanom w swojej diecie. Odkrywa, że dotychczas niewłaściwie je spożywał. Okazuje się, że dokonując niewielkich zmian w wyborze rodzaju produktów węglowodanowych oraz w sposobach ich przechowywania i przyrządzania, można wiele zyskać, m.in. szczuplejszą sylwetkę i lepsze zdrowie.

Twórcy

Ładuję...