Wszystko o jedzeniu: Lody (12)

(The Know-it-all-Guide to...)

serial dokumentalny Kanada 2017  od 7 lat

W skrócie

Tym razem twórcy serii przygotowali mnóstwo ciekawostek i przydatnych informacji na temat lodów. Dowiemy się, w którym kraju zjada się najwięcej tych mrożonych przysmaków na osobę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pełen humoru i ciekawostek serial o najpopularniejszych produktach spożywczych - ich historii, zaletach i sposobie wytwarzania. Każdy odcinek poświęcony jest jednej grupie jedzenia, np. pieczywu, serom czy lodom, i obok podstawowych informacji zawiera również mnóstwo przydatnych wskazówek, interesujących statystyk, a także proste przepisy kulinarne. W programie również wizyty w lokalach, które specjalizują się w danym rodzaju produktów. Na koniec poznajemy upodobania kulinarne Amerykanów, którzy biorą udział w sondach dotyczących ich preferencji - są pytani np. o to, czy wolą pieczywo białe czy ciemne albo o ulubiony smak lodów.

W tym odcinku

Tym razem twórcy serii przygotowali mnóstwo ciekawostek i przydatnych informacji na temat lodów. Dowiemy się między innymi, w którym kraju zjada się najwięcej tych mrożonych przysmaków na osobę. Odwiedzimy fabrykę lodów i poznamy nazwisko wynalazcy lodów gałkowych. Ponadto w programie przepisy na pyszne desery, a wśród nich słynna "płonąca Alaska". Na koniec poznamy wyniki sondy, w której pytani wskazywali swój ulubiony smak lodów. Mieli do wyboru truskawkowy, waniliowy i czekoladowy.

Zobacz także

Ładuję...