Fabryki smaku: Wielkanoc (12)
(Food Factory 6: Easter)
W skrócie
Sekrety produkcji wielkanocnych przysmaków. Na początek lizaki w kształcie marchewki oraz jajka niespodzianki z belgijskiej czekolady. Kamery odwiedzą też fabrykę produkującą kultowe słodycze.
Oglądaj w telewizji
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają ich ulubione przysmaki. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie poznają sekrety produkcji wielkanocnych przysmaków. Na początek ręcznie dekorowane lizaki w kształcie marchewki oraz jajka niespodzianki z najlepszej jakości belgijskiej czekolady. Kamery odwiedzą też fabrykę produkującą kultowe w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie słodycze firmy Peeps. To zachwycające swoim wyglądem łakocie z rozpływającej się w ustach pianki. W finale odcinka twórcy programu opowiedzą o tradycyjnych bułeczkach z dodatkiem rodzynek lub porzeczek.