Fabryki smaku: Halloween (2)

(Food Factory 6: Halloween)

serial dokumentalny Kanada 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

W halloweenowym odcinku filmowcy odwiedzą nawiedzoną fabrykę w Chicago i zakłady produkcyjne firmy Melville Candy, gdzie każdego dnia powstaje 40 tys. lizaków. Pokażą niezwykłe wyroby pewnych sióstr.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają ich ulubione przysmaki. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.

W tym odcinku

W halloweenowym odcinku programu Cheryl poczęstuje widzów ręcznie dekorowanymi ciasteczkami. Kamery odwiedzą też nawiedzoną fabrykę w Chicago, gdzie od 1898 roku powstają słodycze na bazie syropu kukurydzianego. Za sprawą latającej miotły ekipa filmowa przeniesie się do zakładów produkcyjnych firmy Melville Candy, gdzie każdego dnia z taśmy z chodzi 40 tys. lizaków. Na koniec widzowie poznają trzy siostry, które za pomocą tytanu nadają niepodrabialnego połysku wytwarzanym przez siebie żelkom.

Zobacz także

Ładuję...