Fabryki smaku: Miks bakaliowy (26)
(Food Factory: Hitting the Trail)
W skrócie
Twórcy programu odkryją sekrety rocznej produkcji prawie dziesięciu miliardów kubeczków jogurtu. Zdradzą także, jak stworzyć smaczną i zdrową mieszankę studencką.
Oglądaj w telewizji
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
W tym odcinku
Tym razem twórcy programu odkryją sekrety rocznej produkcji prawie dziesięciu miliardów kubeczków jogurtu. Zdradzą także, jak stworzyć smaczną i zdrową mieszankę studencką oraz co sprawia, że zbyt długie mieszanie może zaszkodzić produkcji organicznych ciastek stworzonych specjalnie z myślą o małych dzieciach. Wytłumaczą również, dlaczego odpowiednie wyczucie czasu to podstawa przy przygotowywaniu wegetariańskich hamburgerów.